//

Кандидаткою на канонізацію є колишня мормонка

Можливо, невдовзі почнеться процес беатифікації Корі Еванс – католички, яка навернулася з мормонської віри.

 

У єпархії Монтерей в американському штаті Каліфорнія сподіваються, що найближчим часом зможуть почати процес беатифікації Корі Еванс – католички, наверненої з мормонської віри, дружини, матері та містика, що жила в 1905–1957.

 

Постулятором у цій справі призначили о. Джозефа Грімальді, який брав участь в процесі канонізації опікунів острова прокажених Молокаї : святого Даніеля де Вестера і бл.Маріани Коуп, яка буде канонізована у жовтні цього року.

 

Кора Еванс, докладно описала свої візії, в яких вона бачила Ісуса і святих. Як вона пояснила, її завданням було поширення ідеї «Містичного Людства Христа», у якій йдеться, що у людині завжди замешкує Христос, і що люди повинні діяти, як Він.


Кора Еванс народилася і виросла в сім’ї американських мормонів. У 1924 році вона взяла участь в таємничому подружньому обряді в храмі мормонів в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта. Як вона писала пізніше в своїх мемуарах, до цього ритуалу вона була вірною мормонкою, а потім стала атеїсткою. Наступних 10 років вона шукала справжню релігію. Незважаючи на початкову відразу до католицизму, найбільший інтерес у неї викликала саме Католицька Церква. Її навернення у католицтво почалося з випадково почутої радіопрограми «Catholic Hour».

 

30 березня 1934 разом з двома дочками її охрестили в Католицькій Церкві. Незабаром, завдяки її позиції навернувся і її чоловік, Мак, а також багато інших членів Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів.

 

З записів Корі відомо, що у своїх видіннях вона бачила Ісуса, а 24 грудня 1946 Він сказав їй розпочати місію, реальність якої перевірять, досліджуючи її теологічні праці.


«Її духовність може бути добрим прикладом людини, яка була одружена, прожила праведне і святе життя, робила звичайні речі незвичайним способом», – вважає каноніст.

 

Зі свідчень очевидців відомо, що Еванс мала стигмати ран розіп'ятого Христа.

 


За матеріалами: info.wiara.pl