//

Кандидат в президенти Єгипту заявив, що в ісламі немає місця свободі

Хазем Абу-Ізмаїл, кандидат в президенти Єгипту, котрий підтримує зв'язки з «Братами мусульманами» і з салафітами, розповів у телеінтерв'ю про те, що у випадку його обрання в країні буде введений закон про обов'язкове носіння хіджабів для всіх жінок.


Також Хазем Салех Абу-Ізмаїл заявив, що в ісламі дуже мало місця для свободи, оскільки бути мусульманином – це все одно, що бути військовим, – потрібно чітко підкорятися всім наказам, включаючи форму одягу.


«Це не моя примха, – пояснює Абу-Ізмаїл, – це Господь світів диктує нам, як потрібно одягатися... Покажіть мені, де написано, що Аллах дарує вам особисту свободу, дайте мені посилання? – Обурено запитує політик. - Ніхто ніколи не говорив цього, крім людей, котрі не мають уявлення про шаріат».


Щодо цитати з Корану: «немає примусу в релігії» (2:256), Хазем Абу-Ізмаїл пояснив, що «тут під релігією мається на увазі віросповідання, –тобто, не варто примушувати нікого переходити в іслам».


Те ж саме і в цитаті: «Сьогодні я удосконалив для вас вашу релігію» (Кор. 5:5) «Це теж саме, що немає примусу вступати до військової академії, – тобто, ви можете вибрати вступати чи ні, приймати чи ні , а якщо вже вступили, то зобов'язані носити уніформу, відвідувати курси та підкорятися керівництву», –говорить кандидат в президенти Єгипту.


«Якщо жінка – мусульманка, вона зобов'язана підкорятися законам ісламу і носити відповідний одяг. Потрібно в неї запитати, хай чесно відповість: хоче вона, будучи мусульманкою, не підкорятися ісламським законам в ісламській країні?» – ставить риторичне запитання Хазем Абу-Ізмаїл.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru