//

Канада: лист єпископів про свободу совісті та релігії

Канадські єпископи  висловили стурбованість щодо "агресивного релятивізму", який намагається обмежити релігію виключно до приватної сфери.  Як повідомляє Радіо Ватикану, з приводу цього Постійна Рада місцевого єпископату опублікувала пастирський лист про свободу совісті та віросповідання.

 

Католицькі єпископи Канади зазначили, що світськість у правильному розумінні відокремлює релігію від політики, а також Церкву від держави. Проте, вона одночасно відкрита для включення релігійних переконань і релігійних спільнот до публічного обговорення та життя суспільства. Радикальне розуміння натомість виключає релігію з суспільної сфери і унеможливлює вільну участь у публічному обговоренні. Це необхідно для виховання правильного життя громадян.

 

У листі детально пояснюється  чому забезпечення свободи совісті та релігії є абсолютно необхідним у такій країні, як Канада, де поширене релігійне різноманіття. Якщо вони не будуть збережені, це загрожуватиме дотриманню всіх інших прав, оскільки вони є необхідною умовою для пошуку істини та її правильного пізнання. Єпископи також підкреслюють, що право на свободу віросповідання передбачає можливість сповідують віру у громадських місцях. Спроба обмежити право виражати релігійні переконання лише до місць культу є серйозним обмеженням релігійної свободи.