//

Кампанія проти кардинала в Демократичній Республіці Конго

Незважаючи на спроби залякати і дискредитувати Церкву, ми продовжуватимемо говорити правду про ситуацію в Демократичній Республіці Конго. Таким чином Національна Рада католиків-мирян відповіла на кампанію ЗМІ проти митрополита Кіншаси. Кардинал Лоран Монсенгво Пасінья став об'єктом нападів прихильників президента після того, як він публічно поставив під сумнів результати останніх виборів. Кардинал заявив, що "вони не є ані правдивими, ані справедливими". Міжнародні спостерігачі також назвали  результати неправдивими. Проте Верховний суд визнав їх і таким чином Жозеф Кабіла тепер буде управляти Конго наступний термін.

 

Помітні неозброєним оком фальсифікації виборів спричинили, що Конго знову є на межі громадянської війни. Проурядові ЗМІ в цій ситуацію звинувачують, однак, не корумпованих членів виборчих комісій і політиків, але кардинала Пасінью, стверджуючи, що через його слова "замість об'єднувати, розділяє жителів Конго". У цій ситуації Рада католиків-мирян закликає до совісті громадян і заохочує їх до істини, а також вимагає покарання осіб, що винні у фальсифікації виборів. До того ж нагадує, що Церква не може не говорити правди і не вимагати справедливості.

 

Рада також нагадує, що Архиєпископ Кіншаси від початку його служіння оголосив, що буде служити Євангелію і розкривати все зло. У листі також згадується перший кардинал Конго Джозеф Альберт Maлюле, якого вигнав з країни колишній лідер Заїру за відкриту критику його беззаконня. Президент Мобуту Сесе Секо сподівався, що таким чином він зможе залякати інших єпископів. Цього не сталося.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie