//

Камердинер Папи залишиться під арештом до закінчення слідства

Камердинер Папи Бенедикта XVI Паоло Габріеле, звинувачений в незаконному зберіганні та передачі конфіденційних документів пресі, залишиться під вартою до закінчення слідства у його справі, повідомив 12 липня голова прес-служби Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді. Адвокати Габріеле наполягали на переведенні свого клієнта під домашній арешт. Як очікується, слідство у справі камердинера закінчиться впродовж найближчих тижнів.

46-річному Паоло Габріеле пред'явлені офіційні звинувачення в незаконному зберіганні ватиканських конфіденційних документів, які знайшли в його квартирі, а також в розкритті секретної інформації ЗМІ.

У квітні Бенедикт XVI призначив спеціальну кардинальську комісію для розслідування витоків у ЗМІ секретних документів, серед яких були також особисті листи Папи. Під час слідства Габріеле назвали головним підозрюваним в організації витоків. Як камердинер і особистий помічник Бенедикта XVI, він був одним з небагатьох людей, які мали доступ до приватних апартаментів Святішого Отця.

За матеріалами:  radiovaticana.org