//

Ізраїль: «Яд ле Ахім» загрожує християнським місіонерам

Як повідомлялося раніше, на початку березня 2011 в Ашдоді (Ізраїль) була проведена багаточисельна демонстрація, влаштована єврейською релігійною організацією «Яд ле Ахім» («Рука братам»), проти християнських місіонерів, які, за словами ортодоксальних євреїв, представляють для Ізраїлю небезпеку не меншу, ніж Гітлер. Сьогодні історія гонінь на християн має своє продовження.

 

Місцева дівчина єврейка, яка вчилася в музичному університеті в Єрусалимі, грала на органі і шукала місце, де б могла вдосконалювати свої вміння по кілька годин в день. В одній з католицьких церков при монастирі в Єрусалимі, їй була надана така можливість, за що, за словами дівчини, вона була дуже вдячна.


Протягом кількох місяців вона приходила грати, і всі були задоволені. Проте раптово все змінилося і їй сказали, що вона більше не може з'являтися в церкві. Чиясь сильна рука перешкодила її грі на органі. Пізніше їй стало відомо, що церква одержала лист з погрозами від організації «Яд ле Ахім», в якому їх звинуватили в місіонерській діяльності по відношенню до неї.


Відразу після заборони, дівчина і її батьки стали отримувати анонімні дзвінки і листи з погрозами.


"Я відчувала, що за мною хтось стежить і стала всього боятися. Я ніколи не могла навіть подумати, що моє життя одного прекрасного дня перетворитися на такий трилер, - ділиться студентка.  - Так само я дізналася, що священика парафії, в якій я грала, викликали на розмову в МВС, і  погрожували йому припиненням візи  церковнослужителя".


Організація «Яд ле Ахім» ревно дотримується чистоти єврейської душі і тому активно виступає проти всякого роду християнської діяльності в Ізраїлі. Вони вимагають, щоб всі євреї, які перейшли в християнство і займаються місіонерською діяльністю були позбавлені ізраїльського громадянства.

 

Джерело: CNL-NEWS