//

Ієрейські свячення в Митрополичому соборі св. Юрія

У Хрестопоклінну неділю 18 березня, Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит Львівський, з благословення Вроцлавсько-Гданського єпарха Преосвященного владики Володимира Ющака уділив священичі свячення о. Ернесту Сакульському в Митрополичому соборі св. Юрія у Львові.

 

Новопоставлений ієрей є уродженцем Польщі, походить з м. Кошаліна (Західно-Поморське воєводство). В 2010 році закінчив теологічний факультет Люблінського Католицького Університету. Отець Ернест є одруженим. Згідно традиції, яка існує в Польщі стосовно одружених священиків о. Ернест за домовленістю двох єпископів отримав свячення у Львові. Своє священиче служіння отець сповнятиме в Польщі у Вроцлавсько-Гданській єпархії УГКЦ.

 

Разом з Архиєреєм, в неділю, яка знаменує середину посного шляху співслужили священнослужителі собору св.. Юрія, о. Віталій Дудкевич, ЧСВВ, який протягом минулого тижня провадив реколекції на святоюрській парафії, а також о. Богдан Планчак представник Вроцлавсько-Гданської єпархії УГКЦ з Польщі.

 

В часі проповіді, яку сьогодні виголосив о. Віталій Дудкевич наголосив на важливості почитання хреста в українському народі, на значенні терпінь і страждань в нашому житті.: «Щороку Свята Церква у хрестопоклінну неділю – сказав проповідник - заохочує нас на прикладі терплячого Спасителя нести наші труднощі і хрести. Сьогодні Христос дає нам в руки могутню зброю Святий Хрест – продовжив о. Віталій - .У своєму слові нині Христос виразно вирішує проблеми наших страждань і терпінь словами з Євангелія від Марка: «Коли хтось хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій і йде слідом за мною. Бо хто хоче спасти свою душу, той її погубить; а хто погубить свою душу мене ради та Євангелії, той її спасе» (Мр. 8, 34-35) - завершив отець.

 

По завершенні Богослуження Митрополит Львівський, Високопреосвященний владика Ігор привітав нововисвяченого священноієрея та побажав йому ревності та наснаги у його ієрейському служінні.


Роман Соколенко,
Прес-служба Львівської Архиєпархії