//

Ієрейські свячення п’ятьох василіян у Гошеві

У вівторок, 2 серпня 2011 р. Б., в празник святого пророка Іллі, в храмі-ротонді Благовіщення Пресвятої Богородиці, що при василіянському монастирі на Ясній Горі в Гошеві відбулися ієрейські свячення п’ятьох василіян:

Йосифа Микитина, В’ячеслава Сеника, Никифора Курната та Володимира Маланюка – з Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні та Еміліяна Дороша – з Провінції Успіння Пресвятої Богородиці в США. Свячення уділив Преосвященний Владика Діонісій Ляхович, ЧСВВ –  Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

 

Архиєрейську Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Діонісій. З ним співслужили о. Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ – Протоігумен Провінції Отців Василіян Найсвятішого Спасителя в Україні, о. Филип Сандрик, ЧСВВ – Протоігумен Провінції Успіння Пресвятої Богородиці в США, о. Роберт Лисейко, ЧСВВ – Ректор ВІФБС, о. Дам’ян Кастран, ЧСВВ – ігумен Гошівського монастиря та понад 20 священиків–василіян.

 

Під час проповіді Владика Діонісій наголосив на важливості монашого та священичого покликання. Він подякував Богові за дар покликання до священичого та монашого служіння новопоставлених ієреїв, подякував їхнім батькам за виховання і те, що віддали своїх синів на служіння Богові та Церкві. Преосвященний Діонісій закликав новоієреїв до ревного сповнення свого священичого служіння та побажав їм у цьому обильних Божих ласк.

 

Після Великого Входу відбувся обряд священичого рукоположення. Після молитов ієрейського свячення новоієреї були облечені у священичі ризи і приступили до служіння Божественної Літургії з усіма священиками.

 

По завершенні Служби Божої Преосвящений Владика Діонісій заспівав многоліття Папі Римському, Блаженнішому Святославу – Главі УГКЦ, Єпископам, священикам, василіянській ієрархії, новопоставленим ієреям, їхнім родинам та всім вірним.

 

Опісля о. Протоігумен Йоанікій подякував найперше Богові за дар життя і покликання новоієреїв, подякував їхнім батькам, родичам за виховання своїх синів, подякував Преосвященному Владиці за уділення ієрейських свячень п’ятьом василіянам та побажав йому щедрих Божих ласк у його архиєрейському служінні. Отець Протоігумен привітав новоієреїв, побажав їм ревного священичого і монашого служіння. В особливий спосіб о. Йоанікій привітав присутнього Протоігумена зі США о. Филипа Сандрика, ЧСВВ, який прибув на свячення о. Еміліяна, що належить до Американської Провінції.

 

На завершення зі словами вдячності від імені всіх новоієреїв звернувся о. Володимир Маланюк. Він найперше склав подяку Богові за безцінний дар життя, за дар монашого покликання, а також дар священства. Отець Володимир подякував своїм батькам та батькам інших новоієреїв за виховання і те, що подарували своїх синів на служіння Богові. Відтак він подякував усім причетним за їхнє монаше і священиче виховання. Серед присутніх були їхні ректори: Преосвященний Владика Діонісій, о. Павло Ясиновський, ЧСВВ та о. Роберт Лисейко, ЧСВВ.

 

Торжества завершилися спільною фотографією на сходах ротонди.

 

Нехай же всемилостивий Господь благословить наших новоієреїв у їхньому монашому та священичому служінні.

 

о. Йосафат Коваль, ЧСВВ

Джерело: osbm.in.ua