//

Івано-Франківська духовна семінарія дбає про екологію душі та довкілля

Івано-Франківська духовна семінарія (УГКЦ) зайняла перше місце у Всеукраїнському конкурсі «До чистих джерел», який проводило Міністерство екології та природних ресурсів України.

 

Конкурс проводився на виконання Постанови Кабінету Міністрів України з метою розширення та інтенсифікації в суспільстві практичної природоохоронної діяльності, спрямованої на охорону і поліпшення стану джерел, річок та водойм України, раціональне використання водних ресурсів, підвищення екологічної і правової обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів шляхом залучення широких верств населення до практичної природоохоронної роботи, розвитку громадянських екологічних ініціатив.

 

Переможці були визначені за найвищою сумарною оцінкою конкурсної роботи внаслідок аналізу та оцінки за системою багатобальних оцінок групою незалежних експертів та конкурсною комісією за такими основними критеріями як: отриманий екологічний ефект (комплексність виконаних робіт та їх екологічна значимість); актуальність, отриманий соціальний ефект; вторинні ефекти і післядія вжитих заходів.

 

Івано-Франківська духовна семінарія здобула перемогу у конкурсі «До чистих джерел» завдяки реалізованому проекту під назвою «Виконання заходів по заощадженню води в Івано-Франківській Духовній Семінарії як підсумок закріплення екологічних знань, отриманих студентами завдяки курсу «Екологічної етики». Розрахунок економічної вигоди та екологічного ефекту від реалізованих заходів». Даний проект був здійснений під керівництвом д-ра Володимира Шеремети, викладача Екологічної етики Івано-Франківської теологічної академії та за сприяння Бюро УГКЦ з питань екології.

 

Суть проекту полягала в тому, що було реалізовано комплекс заходів, які дозволили суттєво зменшити споживання холодної та гарячої води, а також відповідно скоротити витрати природного газу, який затрачається на підігрів води для гарячого водопостачання. В результаті, тільки за 2011р. було заощаджено 2246 м3 води. Відповідно на стільки ж зменшились стоки в каналізацію та забруднення природного довкілля!

 

Вшанування і нагородження переможців конкурсу відбудеться 21 квітня 2012р. на Всеукраїнський день довкілля.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології