//

Іван Павло ІІ: прес-конференції у небі (ВІДЕО)

Прес-конференція в небі на висоті майже 2000 м. Це була практика, яка розпочалася з питання американського журналіста до Івана Павла II під час його першої подорожі в якості Папи Римського. Репортер хотів знати, чи він відвідає Сполучені Штати. Іван Павло II заявив, що він обов'язково відвідає країну, але повинен буде визначити коли. Це запитання поклало початок звичаю, який тепер здається нормальним під час папської подорожі, але до того часу було нечуваним і немислимим.


Ватиканіст Анджела Амброджетті зібрала майже всі ці інтерв'ю з Папою на борту його літака у своїй книзі "Compagni di viaggio" або "Компаньйони по подорожі".


У згаданій книзі автор пише: "Іван Павло II не боявся йти на ризик, щоб говорити з пресою. Це було вражаюче у багатьох відношеннях".


"Це зайняло близько одного року, найважливіша робота була ритися в архівах "Радіо Ватикану", тому що весь цей матеріал був його. Мені довелося слухати, перекладати і формувати це, тому що в більшості випадків звук був пошкоджений, було багато плутанини. Це була робота з дослідження, пошуку в архівах та організації величезної кількості матеріалу, який охоплює багато країн і всі континенти".


Анджела Амброджетті веде нас до кабіни папського літака і простежує континент за континентом усі подорожі Папи Римського Івана Павла II і основні моменти кожної мандрівки.


"Іван Павло II подорожував з Євангелієм в руках, підтримуючи дух Другого Ватиканського Собору. Він не подорожував, як політик, а радше як священик чи єпископ, який іде, щоб відвідати католиків з Євангелієм у руках".


У книзі також розглядається взаємодія Папи з журналістами. Один з найпам'ятніших моментів з цих прес-конференцій – коли Іван Павло II говорив про особисті речі, про своє власне життя.


Книга також відзначає велике почуття гумору Папи. Одного разу репортер запитав, чи Папа коли-небудь втомлювався під час своїх подорожей, на що Папа відповів "Ні", він просто намагався втомити всіх інших, особливо журналістів.


"Найособливіші моменти були, коли Іван Павло II говорив про фундаментальні речі, про те, що було важливим для нього: особисті проблеми чи проблеми зі здоров'ям, і як їх мужньо зустрічати у житті. І він робив це цілком відверто".


Ця книга надає громадськості неопубліковані матеріали, що демонструють характер Івана Павла II, його відносини з журналістами, які фактично були його компаньйонами у подорожах.


Джерело: romereports.com