//

Італія: беатифікація монахині Олени Аелло

14 вересня в італійській Калабрії відбудеться беатифікація монахині Олени Аелло. Вона народилася у 1895 році у побожній багатодітній родині. З самого дитинства відрізнялася зацікавленістю євангельським посланням. Вступила до Конгрегації Сестер Найдорогоціннішої Крові. Олена Аелло багато хворіла, але переносила хвороби з мужністю, жертвуючи терпіння в інтенції спасіння грішників.

 

В інтерв'ю Радіо Ватикану кардинал Анджело Амато зазначив, що у своєму спеціальному Апостольському посланні папа Бенедикт ХVI підкреслив три основні характеристики нової блаженної: заснування нею у  1928 році Конгрегації Малих Сестер Страстей Господа Нашого Ісуса Христа, так званий "малий шлях" у духовності та участь у містичному Пасхальному Таїнстві Христа.

 

"Вона реалізувала Хресну дорогу через щоденне самопожертва і постійна відкритість на волю Бога. Так вона брала участь в муках Христа", – розповів кардинал Амато. Єрарх зазначив, що сьогодні майбутня блаженна Олена Аелло навчає нас, що можливо жити Євангелієм у нашому повсякденному житті і ставати святими.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана