//

Італійський єрарх: розірвати ланцюг самогубств з економічних причин

Розірвати ланцюг самогубств викликаних економічною кризою - з таким закликом звернувся Архиєпископ Неаполя кардинал Сепе до віруючих країни. Проблема суїцидів серед італійських підприємців стала дуже гострою особливо протягом останніх кількох місяців. Згідно зі статистичними даними, в Італії протягом трьох останніх років число самогубств збільшилося на 25%. Тільки за 2012 р. в цій країні покінчили життя самогубством з економічних причин 23 особи, які не могли знайти роботу, платити податки, кредити або зарплату своїм працівникам.

 

На сторінках Неаполітанської газети "Il Mattino" кардинал закликав все суспільство допомогти розірвати цей "хворобливий ланцюг" і не допускати щоб "більш слабкі брати накладали на себе руки". "Я звертаюся до всіх, хто займає відповідальні посади; хто тримає контроль над капіталом: хто керує економічними процесами і хто покликаний навести порядок в економіці країни. Терапія повинна привести до більш здорового і справедливого суспільства, а не до його збідніння. Залишимо відкритими двері надії ", - написав кардинал Сепе.

 

Єрарх зазначив, що Церква продовжить працювати в цьому напрямку. Він підкреслив, що необхідно сприяти конкретним змінам, щоб ніхто не зустрічався із загрозою того, що у нього буде несподівано віднято щоденний хліб, а з ним також надія на нові перспективи.

 

За матеріалами radiovaticana.org