//

"Ісус з Назарету" - книжка серця

"Книжкою серця" називає другий том "Ісуса з Назарету" Йосифа Ратцінгера / Бенедикта XVI головний редактор "L'Osservatore Romano", Джованні Марія Віан.

 

 

Саме збереження автором цієї двоякої тотожності - до обрання Папою Римським і після цієї події, - вказує, "що книжка є плодом довгої внутрішньої дороги, як зрештою Папа це відверто задекларував у вступі до першої частини". "Отже, дозрівання серця привело Йосифа Ратцінгера до зародження ідеї, а потім до її розвитку впродовж багатьох років", додає очільник ватиканського видання, звертаючи увагу на "інтерес і визнання, яке в різних середовищах" викликало "звернення уваги на єврейський контекст тих часів і на майбутні відносини з юдаїзмом".

 

"Знаменними тут є насамперед авторитетні голоси, що надійшли з єврейського світу", - додає Д. М. Віан. Свій коментар він закінчує зауваженням, що, так як греки в Филипії, Бенедикт XVI прагне, щоб ми "побачили Ісуса", який "благословляє, як у день Свого Вознесіння, тих, що хочуть Його побачити, щоб відкрити світ на Бога".

 

 

За матеріалами www.ekai.pl