//

Ісус не був політичним революціонером

Ісус не був "політичним революціонером" - таке формулювання знаходимо в другому томі книжки Бенедикта XVI "Ісус з Назарету", який 10 березня з'явиться на семи мовах.

 

Фрагменти книжки папи римського "Ісус з Назарету. Від в'їзду в Єрусалим до Воскресіння" опублікували в середу медіа. Перший том з'явився в квітні 2007 р.

 

Бенедикт XVI написав також, що Ісус не був вбитий євреями, а формулювання в Євангелії , що говорить про "юдеїв", не має расистського "характеру".

 

Папа римський підкреслив: «Задумаємось, перш за все, над тим, ким були обвинувачі» Ісуса. "У всякому разі означення 'юдеї' застосовувалося відносно 'аристократії святині", а не до "народу Ізраїля як такого".

 

"Нерідко – зазначив Папа, аналізуючи інші значення слова 'юдеї' - має воно негативне звучання, в значенні 'черні'". "У кожному разі воно не вказує на народ Ізраїлю" – повторив Бенедикт XVI.

 

В іншому місці своїх роздумів Бенедикт XVI апелював до "можновладців", щоб відкрили "владу правди, спільне добро і право на правду". Папа римський поставив також запитання: "Чи політика може прийняти правду як категорію своєї структури?".

 

"Правда є справжнім королем" - написав папа римський і висловив побажання, щоб "влада сильних" не стала "богом у цьому світі".

 

За матеріалами info.wiara.pl