//

Історичне засідання єпископату Англії та Уельсу

Уперше в засіданні єпископату Англії та Уельсу брав участь глава ординаріату для колишніх англікан монсеньйор Кіт Ньютон.

 

Святіший Отець нагадав мені, що просив вас великодушно вроваджувати в життя апостольську конституцію "Anglicanorum coetibus". З цими словами звернувся до єпископів Англії та Уельсу новий Апостольський нунцій у Великобританії архиєпископ Антоніо Менніні, виступаючи у Лондоні в п'ятницю на закінченні пленарної сесії англійського єпископату.

 

Можна сказати, що засідання єпископату носило історичний характер, оскільки на ньому вперше був присутній колишній англіканський єпископ, а нині - глава ординаріату для колишніх англікан Кіт Ньютон. Прелат одружений і має дітей, але при цьому є повноправним членом Конференції єпископів.

 

Повернення англікан у лоно Католицької Церкви сьогодні стикається з багатьма труднощами, і звідси процитоване на початку зауваження архиєпископа Антоніо Менніні. Папський дипломат також нагадав про турботи Бенедикта XVI щодо динамічнішої євангелізації в цьому так сильно секуляризованому суспільстві. Минулорічна апостольська подорож до Великобританії показала, наскільки глибокою у британців є прагнення Доброї Звістки про Ісуса Христа, – сказав А. Менніні, передаючи думку Папи.

 

Весняна сесія Конференції єпископів Англії та Уельсу носила програмний характер. Єпископи намагалися визначити пріоритети місцевої церкви на найближчі 10 років.

 

За матеріалами ekai.pl