//

Іспанці вимагають від міністра поважати право на заперечення совісті

Іспанська асоціація «Професіонали за етику» оголосила, що 3 000 іспанців підписали вимогу до міністра здоров’я Іспанії, Лейре Пахін, поважати право працівників служби здоров’я відмовляти у проведенні аборту чи евтаназії.

 

Згідно повідомлень Леонор Тамайо, речника «Професіоналів за етику», в результаті проведення кампанії було отримано 3000 е-мейлів, в яких просили п. Пахін підтримати Резолюцію 1763. Резолюція була прийнята в жовтні 2010 року Парламентською асамблеєю Ради Європи і визнавала право заперечення совісті в медичній сфері.

 

В Резолюції, зокрема, сказано: «Жодна особа, лікарня чи заклад не можуть бути примушені, відповідальні чи дискриміновані жодним чином через їх відмову проводити, постачати, підтримувати чи готувати до аборту, проведення людського викидня, евтаназії чи будь-якого іншого акту, що спричиняє смерть людського плоду чи ембріона, з будь-яких причин.»

 

Резолюції Ради Європи не є законодавчо зобов’язуючі, однак мають значний вплив на політику країн-членів ЄС.

 

Тамайо також зазначив, що він переконаний, що кількість листів на адресу п. Пахін та інших регіональних міністрів здоров’я зросте найближчим часом.

 

За матеріалами CNA