//

Іспанський уряд ліквідує освітній курс про секуляризацію, гендерну ідеологію та аборти

Міністр освіти Іспанії Хосе Ігнасіо Верт заявив 31 січня про те, що уряд ліквідує спірний курс "Громадянська освіта" з обов'язкової шкільної програми і замінить його на інший "громадянський" курс, позбавлений "спірних питань та ідеологічного контексту", повідомляє radiovaticana.org .

 

Виступаючи на засіданні парламентського комітету з освіти міністр Верт сказав: "Громадянська освіта" була спірною з самого початку і створила серйозні розбіжності у суспільстві й у сфері освіти". Він також зауважив, що введений соціалістичним урядом курс "виходить за рамки директив Ради Європи".

 

З 2006 року уряд соціалістів зобов’язав усіх студентів проходити курс "Громадянської освіти", що пропагує секуляризацію, гендерну ідеологію й аборти. Обов'язковий характер курсу викликав протести батьків, які заявили про порушення їхнього права виховувати своїх дітей відповідно до власних переконань. До Європейського суду в Страсбурзі було подано понад 3 400 позовів проти іспанського уряду.

 

Основою нового курсу буде іспанська Конституція і цінності, на яких базується демократичне і плюралістичне суспільства, історія Євросоюзу та Іспанії.