//

Іспанські єпископи засуджують цензуру релігійної реклами на ТБ

Католицькі єпископи з іспанських єпархій Більбао, Сан-Себастьян та Віторія піддали критиці громадську телестанцію EITB за видалення з ефіру реклами, що заохочує релігійне навчання у державних школах.

 

Як повідомляє CNA, церковні лідери назвали цей крок "порушенням основних прав, таких як свобода вираження поглядів та релігійна свобода", після того, як телестанція заявила, що рекламний ролик  "несумісний" з їх  політикою.

 

Єпископи заявили, що два рекламних оголошення (одне іспанською мовою, а інше баскською) були відправлені на станцію, де вони були злегка відредаговані, а потім випущені в ефір через два дні. Незабаром їх було забрано з ефіру, і незважаючи на скарги єпископів, станція знову підтвердила своє рішення.

 

На думку єрархів, видалення реклами  відображає "світську точку зору, котра бачить релігію як щось, що має бути вилучене з суспільного життя", що "не відповідає державній установі, яка є на службі всіх".


Рекламний ролик зображав двох матерів, які обговорюють важливість релігійного виховання своїх дітей і заохочують батьків записати своїх дітей на заняття з релігії.

 

Зауважимо, що релігійне навчання у державних школах в Іспанії не є обов'язковим, і батьки повинні записати своїх дітей, щоб вони могли їх відвідувати.