//

Іспанські католики показали міністрові фото ехографії дитини

«Це я ... людський від початку» (Este soy yo...humano desde el principio). Під таким девізом цього року триває кампанія єпископату Іспанії, метою якої є нагадати, що «право на життя є найпершим правом людини, джерелом і умовою усіх інших прав», – як пишуть єпископи у спеціальному посланні.

 

Гасло кампанії стосується слів міністра Бібіани Aідо з уряду прем’єра Сапатеро, яка відповідальна за підготовку діючої в Іспанії постанови про аборти. В одному з виступів міністр сказала, що немає жодних підстав, щоб плід в утробі окреслити як людину. Ці слова викликали негативні реакції серед лікарів, вчених і філологів. На плакатах і рекламних щитах зобразили фото ехографії з обличчям дитини і словами: «Це я ... людський від початку».

 

Автори кампанії закликають у квітні усіх, хто бажає, розмістити у мережі Facebook фотографії ехографій. На спеціальному веб-сайті особи різного віку розповідають про найважливіші моменти свого життя з моменту зачаття (www.estesoyyo.com і www.humanodesdeelprincipio.com). Ця сторінка містить список установ, які підтримують життя і допомагають вагітним жінкам.

 

«Право на життя, а саме дитини в лоні матері є невід’ємним для кожної людини. Воно становить основу правової безпеки та справедливого соціального життя, дає надію і добробут суспільству», – йдеться в повідомленні іспанського єпископату.

 

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va