//

Іспанія згадує мучеників громадянської війни

Церква Іспанії згадує мучеників релігійного переслідування, яке відбувалось в 30-тих роках минулого століття в часі громадянської війни. Цього року випадає 75-та річниця тих драматичних подій, коли тисячі Іспанців віддали свої життя за Ісуса Христа, відкрито визнаючи свою віру і засвідчуючи її власною кровю.

 


Про це у пастирському листі нагадав єпископ Деметріо Фернандес: «Біля тисячі мучеників вже беатифіковано, процеси ще кількох тисяч тривають. Мученики не належали до жодного політичного угрупування. Не загинули на фронті чи у битві, але їх шукали вдома, арештовували, ув’язнювали і розстрілювали лише тому, що вони були християнами, священиками чи монахинями; лише тому, що вони належали до Католицької Акції чи до Церкви. Їх розстрілювали за віру».

 


Особливо урочистий характер мають урочистості у місцевості Барбастро. 75 років тому, влітку 1936 року тут розстріляли 51 молодого семінариста. «Нам не знайшли жодного політичного приводу. Ми не мали жодного суду. Всі помираємо щасливі, за Христа, за Його Церкву і за віру Іспанії» - написав один з них.

 


«Кров’ю, яка текла з їх молодих сердець, повних віри і щедрості, вони записали чудову карту героїзму. Це була справжня «семінарія мучеництва»» - сказав Іван Павло ІІ під час їх беатифікації 25 жовтня 1992 року. 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie