//

Іспанія: заклик до формування культури життя

"Дуже раціональним" визнав кардинал Антоніо Канізарес оголошення про реформу в Іспанії закону про аборти, повідомляє Радіо Ватикану. Префект Конгрегації Богослужіння І Дисципліни Таїнств, яка бере участь у літніх курсах, організованих Католицьким Університетом у Валенсії, закликав до творення культури життя. Натомість Альберто Руїс-Галардон, іспанський міністр юстиції повідомив, що вади розвитку плоду вже більше не будуть підставою для переривання вагітності.

 

"Уже невдовзі ми будемо соромитися аборту. Необхідно змінити менталітет, а з іншого боку ми повинні також змінити законодавство, щоб мати можливість змінити менталітет", – сказав кардинал Антоніо Канізарес. На його думку, знищення людської істоти не може залежати від того, як довго вона живе. "Чи ми вбиваємо розумово відсталу 8-річну дитину чи 30-річну особу?", – питав він учасників літніх курсів. Тому оголошення про реформу закону про аборти, який повинен виключити вроджені вади розвитку плоду із підстав для проведення аборту, єрарх вважає "дуже слушною річчю". У той же час кардинал Каньїсарес закликає до формування культури життя: "Церква не є сукупністю заборон, а великим "так" для людини, життя, сім'ї, шлюбу та сексуальності на противагу тому, як Її представляють певні середовища", – додав іспанський кардинал.

 

Префект Конгрегації Богослужіння І Дисципліни Таїнств закликав мирян "до більшої присутності у суспільному житті" і "не розбавляти Євангелія". Нова євангелізація залежить від християн - мирян, від "апостольства індивідуального, групового і громадського", – сказав кардинал.