//

Іспанія: Єпископи закликають до солідарності з переслідуваними християнами

Конференція іспанських єпископів закликала уряд приєднатися до європейської ініціативи, спрямованої на захист релігійної свободи у світі. Про переслідування християн обговорювали у раді єпископів цієї країни. Увагу звернули і на економічну кризу, яка щораз більше впливає на іспанські сім’ї, та приготування до Всесвітнього дня молоді.

 

Часті та криваві напади на різні християнські громади в різних частинах світу схвилювали Церкву в Іспанії. "Десятки невинних людей були вбиті, під час богослужіння, наприклад у Багдаді або в Олександрії", - наголошують єпископи. Вони позитивно ставляться до ініціативи Угорщини, Італії, Польщі та Німеччини, які збираються спрямувати політичні заходи для ефективного захисту християн та їхнього права на життя і свободу віросповідання.

 

Постійна рада просить віруючих молитися за переслідуваних християн. І закликає уряд Іспанії приєднатися до ініціативи європейських країн.

 

"Це буде важливим кроком, за який подякують не лише іспанські католики, але й для всіх громадяни, які поважають гідність людини і її права", - підкреслили іспанські єпископи.

 

Важливим пунктом порядку денного було обговорення економічної кризи, яка особливо позначається на іспанських сім'ях. Обговорення єпископів збіглося з публікацією останніх даних про безробіття в Іспанії, яке вже перевищило 20 відсотків. Майже 4700 тис. осіб не мають роботи, а більше мільйона сімей не мають доходу. Єпископи відзначили діяльність релігійних благодійних та соціальних груп, які прагнуть до вирішення цих завдань.

 

Постійна рада оцінила здійснення поточного пастирського плану "Я - хліб життя. Жити Євхаристією". Єпископи також ухвалили текст повідомлення для молодих людей з нагоди Всесвітнього дня молоді, який відбудеться в серпні в Мадриді.

 

За матеріалами Radio Watykańskie