//

Іспанія: солідарність, як лікарство від кризи

Антидотом сучасної кризи може стати солідарність. На це вказує Постійна Рада єпископату Іспанії, закликаючи водночас не скидати тягар кризи на найбільш беззахисну частину суспільства. Єпископи також застерігають політиків шукати не власних інтересів, а перш за все суспільного добра.


"Ми побоюємося того, що криза, принаймні її наслідки, ще не сягнули свого піку. Більш економічно сильні країни, ніж наша, повинні застосовувати превентивні і коригуючі заходи", - зазначається у декларації Постійної Ради єпископату Іспанії. У країні можна спостерігати, що "зростає суспільна напруга, а певні політичні пропозиції додали неспокійних елементів в і так важкі часи". Єпископи підкреслюють терпіння, а водночас солідарність багатьох осіб і сімей. На їх думку, єдність між поколіннями в родинах дозволяє стати перед викликом важкої ситуації. "Слід визнати і подякувати за громадянську позицію і солідарність, які зараз настільки необхідні". Єпископи застерігають політиків від пошуків власних політичних чи економічних інтересів і заохочують шукати виходу з ситуації, що склалась. Однак "без родини, без охорони подружжя і народження неможливо знайти тривалого виходу з кризи", – наголошує Постійна Рада єпископату Іспанії.


Єпархії, "Карітас" та інші церковні установи від початку кризи намагаються допомагати тим, хто найбільш потерпає від її наслідків, а особливо багатодітним сім'ям і молоді.


За матеріалами pl.radiovaticana.va