//

Іспанія: шукати дороги святості за прикладом Марії

З нагоди Богородичного свята Папа Бенедикт XVI у своєму спеціальному листі благословив учасників молитовного чування, що відбувається в Іспанії. Матір Божа Непорочно Зачата, Inmaculada, є покровителькою цієї країни вже понад 250 років.

 

У всіх катедрах країни, а також у найбільших столицях країн Латинської Америки у середу ввечері відбувалися молитовні чування до Марії Непорочно Зачатої, в яких взяли участь тисячі людей. Особливо варто відзначити присутність великої кількості молоді. Душпастирі не мають сумніву, що це є плодом Всесвітнього Дня Молоді. Чування відбувається під назвою: "Ось твоя Мати". У Севільї, де архибратства зобов'язувалися захищати Богородицю Непорочно Зачату вже у сімнадцятому столітті, Архиєпископ Хуан Хосе Асеньйо закликав молодих людей шукати дороги святості за прикладом Марії. Він сказав, що "багато людей залишають віру не з інтелектуальних мотивів, але задля вигоди", підштовхнувані "мінливою модою"  чи "ілюзорним щастям". "Нехай вашою метою буде святість, без банальних виправдань. Пишайтеся тим, що належите до Церкви", – сказав Архиєпископ Асеньйо. Як і щороку, після Літургії всі пішли від катедри до пам'ятника Богородиці Непорочно Зачатої.

 

 


Також під час чування у мадридській катедрі кардинал Антоніо Марія Роуко Варела звернув увагу на пануючу кризу, наслідки якої торкаються найбеззахисніших. Заперечення факту, що економічна і суспільна криза виникає через відсутність моральних і релігійних коренів, є "великою гординею", – підкреслив кардинал. Застерігаючи проти морального релятивізму, він закликав до глибокого навернення. На його думку, тут прикладом може слугувати молодь, яка прибула на серпневу зустріч до Мадриду. Іспанія упродовж століть була "постійною і невтомною захисницею істини про Непорочне Зачаття", – сказав кардинал Роуко Варела.

 

Традиція організації молитовних чувань була заснована у Мадриді у 1947 році, а її  ініціатором був єзуїт Томас Моралес, процес беатифікації якого триває.

 

 

За матеріалами Radio Watykańskie