//

Ісламісти Сомалі конфіскували ферми християн

П'ять ферм, конфіскованих ісламськими угрупуваннями, належали колишнім мусульманам, які прийняли Християнство, передає International Christian Concern (ICC).


Члени ісламського  угрупування Аль-Шабаб відібрали фермерські господарства у християн Сомалі і мусульман, які відвідували біблійні курси в містах Афгойє і Байдава.


З початку року ісламські екстремісти в Сомалі конфіскували вже 8 земельних господарств. Лідер місцевої церковної громади розповів, що 5 з цих ферм алежали християнам, і ще 3 — мусульманам, які цікавилося християнством і відвідували  християнські зібрання.


Більшість власників ферм вже покинули свої будинки і на даний момент переховуються, побоюючись за свої життя. За непідтвердженою інформацією ферми у християн були також конфісковані в районах Дінсор і Бурхакаба.


Аль-Шабаб передало конфісковані землі бізнесменам, що спонсорують це угрупування, одним з основних положень програми якого є звільнення Сомалі від будь-якого впливу християн.


З січня 2009 р. на рахунку угрупування вже 23 вбитих лідера християнських спільнот. Також члени угрупування за останній час осквернили 3 християнських кладовища в Могадішо і зруйнували християнську бібліотеку в районі Луук.

 

Джерело: www.sedmitza.ru