//

Ісламісти Пакистану засуджують Папу

Гостре невдоволення викликав заклик Бенедикта XVI відмінити закон про богохульство у Пакистані. Лякуат Балох, генеральний секретар головної організації ісламських фундаменталістів у республіці, назвав слова Папи "відкритим втручанням у внутрішні і релігійні справи країни" і "закликом до зіткнення цивілізацій, яке втопить весь світ у безодні кривавої війни".

 

Проти будь-яких змін до закону про богохульство виступило також бл. 500 мусульманських теологів головної течії пакистанського ісламу "Барельві", яку переважно визнають поміркованою. Більше того, богослови похвалили недавнє вбивство губернатора Пенджабу Салмана Тасеєра, який виступав за зміну вищезгаданого закону і захищав християн згідно з тим же законом як переслідуваних. "Тих, хто оплакує смерть Тасеєра, осягне така ж доля", - попередили "помірковані" мусульманські теологи.

 

Заяву богословів різко засудив син президента Зардарі і вбитого чотири роки тому колишнього пакистанського прем'єра Беназір Бхутто. 22-річний Білавал Бхутто Зардарі, хоча ще і вчиться у Великобританії, формально вже є однією з перших осіб правлячої народної партії. 10 січня він взяв участь в присвяченій пам'яті Салмана Тасеєра, який також був одним з лідерів партії, і церемонії, що проходила в Лондоні. Молодий Бхутто Зардарі обіцяв християнам та іншим представникам меншин, що держава їх охоронятиме. Він заявив, що справжні богохульники це ті, хто обгрунтовує використання сили ісламом. Варто також нагадати, що напередодні прем'єр Пакистану Юсаф Раза Гілані запевнив мусульман у тому, що до закону не будуть внесені ніякі зміни.

 

 

За матеріалами  www.catholic.uz