//

Ісламісти окупували церковну землю в Каїрі на знак протесту проти слів нового папи коптів

У понеділок, 5 листопада, група із близько 100 мусульманських екстремістів, озброєних дерев’яними і металевими палицями, окупували територію поблизу церкви св. Міни, що у центрі Каїру. Така символічна акція є висловленням протесту проти нещодавніх слів новообраного патріарха Тавадроса ІІ, котрий зазначив, що Коптська Православна Церква  буде протистояти будь-якій спробі встановлення ісламського закону (шаріату) в країні.


Територія окупованої землі належить до єпархії, яку очолює єпископ Антоніус Моркос, речник нового патріарха.


За процесом акції бездіяльно спостерігала місцева поліція. Мусульманські екстремісти перебували на території церкви більше дня, встановивши біля неї знак «Мечеть Аль-Рахма». Лише в середу, 7 листопада, після того як церковна влада поінформувала Міністерство внутрішніх справ, до справи втрутились представники служби безпеки.


Як прокоментував ситуацію речник Єгипетської Католицької Церкви о. Рафік Грейхе, «захопивши землю, що належить до єпархії Шубра Аль-Хейма, салафіти висловлюють попередження новому патріарху коптів, Тавадросу ІІ».


«Така акція не є в Єгипті дивиною, однак це вперше екстремісти висловлюють попередження коптському прелату настільки високо рангу», – зазначив о. Грейхе.


Вчора група християнських та мусульманських активістів закликала владу заарештувати салафітів, що взяли участь в акції.


За матеріалами asianews.it