//

Ірландці вимагають зберегти в країні заборону на аборти

У столиці Ірландії кілька тисяч людей вийшли на вулиці з вимогою до уряду не змінювати національне законодавство про аборти, яке забороняє вбивати ненароджених дітей.

 

Увечері 5 грудня натовпи людей зібралися біля входу в парламент країни. Багато тримали в руках зображення Діви Марії, фото дітей, плакати і свічки. Вони скандували: «Енда Кенні (прем'єр-міністр Ірландії), виконай свою передвиборчу обіцянку і не змінюй законодавство про аборти». На думку організаторів заходу, рухів «За життя», «Захист молоді», «Інститут життя» і «Сім'я та життя», масовий виступ повинен був дати зрозуміти уряду, що населення країни продовжує негативно відноситися до ідеї легалізації абортів.

 

Прес-секретар організації «Інститут життя» Ніамей Уй Брайн зазначила, що вони ні за яких умов не змінять своєї позиції з цього питання. «Ми пишаємося тим, що ми нація, що підтримує життя. Ми зібралися тут сьогодні, щоб ще раз сказати політикам, що ми ніколи не дозволимо вбивати наших дітей », - заявила правозахисниця.

 

У «вахті за життя» активну участь взяли і представники Католицької Церкви Ірландії, які неодноразово висловлювалися з цього приводу. На їх думку, будь-яка спроба легалізувати аборти зустріне на острові «активний і всебічний опір». Примас всієї Ірландії, архиєпископ Шон Брейді вважає, що ірландський уряд немає жодної  необхідності змінювати закон про аборти для того, щоб відповідати рішеннями Європейського суду, прийнятим в 2010 році. «Всі католики готові захищати рівні права на життя матері і дитини та протистояти будь-яким зусиллям по впровадженню абортів в країні, яка є одним з найбезпечніших місць у світі для матерів, які очікують дитину», - вважає він.

 

Аборти в Ірландії заборонені, тут досі діє закон 1861 року, що забороняє штучне переривання вагітності під загрозою довічного ув'язнення для матері, яка зробить його самостійно, або для будь-якої іншої людини, хто їй в цьому допоможе. Право на життя ще ненародженої дитини також прописане в Конституції республіки.

 

За матеріалами www.cnlnews.tv