//

Ірландський єпископат про оздоровлення і віднову Церкви

19 березня єпископат Ірландії опублікував документ під назвою «До оздоровлення і віднови». В ньому пастирі описують ті церковні завдання, які їм доручив виконати Папа Бенедикт XVI. Власне рік тому Папа звернувся до католиків Ірландії із спеціальним листом. Він стосувався скандалу, пов’язаного із зловживання неповнолітніх духовними особами.

 

В документі єпископи визначили «дорогу із шести кроків», яка мала би допомогти жертвам оздоровити рани, повернутись до спільноти і до віри. Пастирі Ірландії запропонували проект особистої, душпастирської і духовної підтримки.

 

Єпископи підкреслюють, що важливим елементом процесу оздоровлення є молитва. Тому вони прийняли рішення, що кожна перша п’ятниця місяця буде в Церкві Ірландії днем молитви і посту в наміренні покути за зловживання і помилки духовенства.

 

Кожен з єпископів має бути готовим до індивідуальних зустрічей із жертвами зловживань. Єпископат та монаші згромадження мають забезпечити фінансування та відповідний персонал для роботи з жертвами.

 

Ірландський документ нагадує також, що єпископат не сумнівається у необхідності повної і прозорої співпраці церковної сторони з державними органами, в т.ч. з поліцією, щоб надати кожній дититні відчуття безпеки і запобігти наступним зловживанням. Ці питання слід впроваджувати в дію на рівні парафії, єпархії і монаших спільнот.

 

За матеріалами Radio Watykańskie