//

Ірландський кардинал: Іван Павло II допоміг не боятися називатися християнами

"Героїчний свідок віри, любові і відваги", який "допоміг всім віруючим світу не боятися називатися християнами, належати до Церкви і говорити про Євангеліє", - так написав про бл. Івана Павла II ірландський кардинал Шон Брейді в своєму посланні з нагоди першої річниці беатифікації блаженного Папи.


Єрарх особливо підкреслив важливе значення Апостольського візиту Івана Павла II до Ірландії в 1979 р. і висловив подяку Церкви в цій країні за "послання надії" і "мудрі поради", які Понтифік висловив під час подорожі. "Дивлячись на ті історичні моменти, дивує наскільки пророчим було його послання для нас в той момент", - зазначив кардинал. На його думку, можна було не допустити поширення насильства, тяжких наслідків економічної кризи, якщо б слова бл. Івана Павла II були прийняті належним чином.


У посланні кардинала Брейді звертається увага на велику інтелектуальну і духовну спадщину Папи, а також на незвичайну гідність, з якою він зносив хвороби впродовж останніх років життя. Єрарх закликав молитися за заступництво бл. Івана Павла II, щоб він "надихав і керував Церквою в Ірландії на дорогах Христа, дорогах свободи, надії та відновлення".


За матеріалами radiovaticana.org