//

Ірландія: зростає кількість католицьких шлюбів

В Ірландії зростає кількість молодих пар, які відвідують курси підготовці до сімейного життя. Курси проводяться при Католицькому центрі з питань сім'ї і шлюбу Accord, що має 60 офісів по всій території країни.
 

 

Accord пропонує не лише підготовчі курси і психологічну підтримку парам, але і дає конкретні поради, наприклад, по організації святкування. Коментуючи досягнуті результати, директор центру Accord, Рут Баррор (Ruth Barror), виразила свою радість з приводу того, що молоді пари, не дивлячись на сучасні труднощі, продовжують серйозно відноситися до сімейного життя і одружуються. «Причини для шлюбуу не змінюються з часом, - сказала Рут Баррор, - це кохання, взаємна підтримка і бажання створити сім'ю».
 

 

До дня Св. Валентина інтернет сторінки, такі як www.gettingmarried.ie і www.catholicbishops.ie, додали інструкції по створенню весільних брошур з молитвами і розважаннями про любов і шлюб у форматі аудіо. Завдяки збагаченню вмісту сайтів, заявив директор Курсів сімейного життя Стівен Каммінс (Stephen Cummins), всі 60 офісів центру Accord дістануть доступ до більшої інформації в порівнянні з минулим.
 

 

За даними центру Accord число пар, що звернулися до них по допомогу, виросло на 11% в 2009 році, а консультацію отримало більше 40.000 чоловік. Не дивлячись на всі труднощі, підкреслила Рут Баррор, в рік одружуються приблизно 20.000 пар, і 75% з них вибирають католицьку церемонію.

 

За матеріалами: Радио Ватикан