//

Іранський суд видав рішення: пастора Надархані стратять

Іранський суд видав рішення стратити 34-річного пастора Юсефа Надархані. Міжнародні протести та заклики не допомогли.


В Ірані смертний вирок виконується без попередження родини і адвоката засудженого. Практично це може відбутися кожної хвилини.


Як повідомив журналістам іранський пастор Фіруз Чанджані, Юсефу дозволили поговорити з дружиною. Він висловив прохання, щоб Церква залишилась вірною Христові.  Пастор Чанджані переконаний, що смертна кара була призначена для Надархані у зв’язку із його відмовою перейти на іслам.


Справа Надархані розпочалася в 2009 році, коли пастор виступив проти того, щоб його двоє синів примусово читали в школі коран, оскільки конституція Ірану гарантує свободу віровизнання. В результаті цього його заарештували за «відвернення від ісламу» і «акт апостазії», і не брали до уваги те, що Юсеф ніколи не був практикуючим мусульманином.


Незважаючи на міжнародні протести і заклики звільнити пастора або принаймні не засуджувати на смерть, суд вирішив таки засудити його на смертну кару.


Як зазначив представник організації International Christian Concern, швидше за все Надархані став жертвою міжнародної політики: «Вбивши Надархані, Іран покаже, що не боїться Заходу, а запровадження санкцій проти нього відобразиться на долі в’язнів сумління».


За матеріалами wiara.pl