//

Іранська влада вимагає від лідерів протестантських громад надавати особисті дані вірних

Співробітники міністерства розвідки і національної безпеки Ірану вимагають від лідерів християнських громад надавати особисті дані їх парафіян, в т.ч. національний ідентифікаційний номер, свідоцтво про народження та інші, пише іранський християнський портал MohabatNews.

 

Лідери п'ятидесятницької громади «Асамблея Бога» вирішили публічно поскаржитися на міністерство, яке, за їхніми словами, вже протягом кількох років чинить подібний тиск.

 

Лідери п'ятидесятників вважають, що внаслідок видачі інформації християни можуть піддатися ще більшим переслідуванням, а потік нових членів у громади значно знизитися.

 

Іранська влада, прагнучи запобігти наверненню мусульман в Християнство, вживають заходів проти приїжджих протестантських місіонерів, в т.ч. п'ятидесятників. Влада також вважає, що приїжді до Ірану місіонери діють проти національної безпеки країни.

 

У лютому було введено заборону на богослужіння по п'ятницях (вихідний день в Ірані). Обмеження не торкнулися церков, в яких служать на вірменській і ассирійській мовах: їх, як правило, відвідують представники національних меншин.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru