//

Іракські біженці житимуть в Архиєпископському палаці

Віденський Архиєпископ і кардинал Крістоф Шенборн, як гостинний господар, відкрив двері свого Архиєпископського палацу, щоб надати притулок іракській родині халдейських католиків, які змушені були залишити свою Батьківщину.

 

Нагадаємо, що австрійська влада вирішила надати статус біженців іракським християнам, які в своїй Батьківщині стали ціллю частих терористичних атак з боку мусульманських екстремістів. Так 25 лютого цього року Австрія прийняла перших християн біженців з Іраку – 31 родину іракських християн – халдеїв-католиків.

 

«Вже роками звертаюсь до австрійської влади, щоб вона надала допомогу іракським християнам, але досі вона залишалася глухою. Нарешті питання зрушилося з мертвої точки і я за це дуже вдячний» - заявив віденський кардинал – «Церква часто апелює про допомогу біженцям. Тому я вирішив дати особистий приклад такої допомоги. Зараз найважливіше допомогти іракським біженцям, які прибули до Австрії акліматизуватися в австрійському суспільстві й оволодіти німецькою мовою, щоб вони могли стати на власні ноги.»

 

За матеріалами ІКА

 

Довідка «Католицького Оглядача»:

Халдейська Католицька Церква – одна із східних Католицьких Церков. Перебуває у безперервному повному сопричасті з Римом з 1552 року. На сьогоднішній день вірні Халдейської Католицької Церкви розпорошені по різних країнах – Ірак, Іран, Сирія, Ливан, Туреччина, Ізраїль, Єгипет, Франція, США. Кількість вірних становить більше 490 тисяч. Церква має 17 єпископів та 147 священиків. Літургія цієї Церкви – халдейська, належить до Антіохійської східно-сирійської літургійної сім’ї. Церква має патріархальний статус. Осідок патріарха на сьогоднішній день знаходиться у Багдаді. На даний момент Патріархом халдейців-католиків є Його Святість Емануел ІІІ Деллі.