//

Іракська влада не охоронятиме християн

Навіть нещодавній вибух у сирійській католицькій церкві в Кіркуку, за словами одного з провідних єрархів країни, не спонукає владу Іраку з усією серйозністю поставитися до питання безпеки християн у цій країні.

 

«Місцеве самоврядування є слабким і не в змозі забезпечити стабільність та безпеку в регіоні», – сказав Архиєпископ Йоханна Бутрос Моше, сирійський католицький єпископ від Мосула. «Хто в кінцевому рахунку відповідальний? Хіба не ті, хто занурений у політичні сварки і зацікавлений тільки в збереженні своїх позицій і підтримки своєї частки національного багатства».

 

Посилаючись на недавній вибух, Архиєпископ Моше закликав політиків «рішуче засудити цей відразливий злочин, який дуже сильно вдарив по репутації ісламу і гідності Іраку».

 

«Сподіваюся, що все, що відбувається сьогодні в Іраку, послужить тільки для зміцнення твердості віри наших християн і посиленню їхньої солідарності», – додав Архиєпископ. «Незалежно від того, наскільки великим може бути зло, це не може похитнути вірні серця. Хоробрі душі залишаються стійкими».


За матеріалами Сatholicculture