//

iPhone для сповіді

Розроблена технічна програма підготовки до св. таїнства Сповіді через обрахунок сумління для таких технічних засобів як iPhone, iPad та iPod Touch покликана сприяти залученню християн до участі в святих таїнствах Церкви завдяки сучасним технологіям. Католицький єпископ Кевін Родес (Kevin Rhodes) міста Fort Wayne-South Bend, штат Індіана США, потвердив використання цих програм.

 

 

Розробники цієї програми відгукнулися на нещодавній заклик папи Бенедикта XVI підчас святкування минулорічного 45-го Світового дня ЗМІ, щоб нові технології служили проповіді Слова Божого у світі. Програма під назвою «Confession: A Roman Catholic App» була розроблена аби допомогти тим, хто часто присдо Св. Сповіді, або ж занедбав цей християнський обов’язок. Згадана програма пропонує допомогу для обрахунку сумління згідно певного зразка, пояснює кроки підготовки до Сповіді, подає зразок молитви збудження жалю за гріхи та інші християнські молитви для підготовки до св. таїнства.

 

 

Розробники передбачили встановлення особистих паролів на власні документи та нотатки в межах програми. Ця програма має попередні аналоги, які були розроблені для iPhone такі як «Mea Culpa — Catholic Examination of Conscience for Catholics» та «iConfess — Confession Handbook and Guide». Подібні нові середники стануть в пригоді католикам за умови їх мудрого виваженого використання. Згадану католицьку програму приготування до Сповіді можна знайти і у додатку-програмі для мобільних телефонів під назвою «Little iApps».

 

Джерело: Комісія в справах мирян УГКЦ