//

iPad не замінить Міссал

Новозеландські єпископи заборонили священикам на території Нової Зеландії використовувати iPad'и та інші електронні пристрої замість Міссалу під час Літургії та інших богослужінь.

 

"Дорогі священики,
Після публікації Римського Міссалу для Нової Зеландії ми отримали деякі питання про можливість використання священиками iPad чи інших планшетів, електронних книг і мобільних телефонів замість Міссалу під час Літургії та інших богослужінь.


Єпископи ретельно розглянули це питання, прийнявши до уваги і те, як воно вирішувалося в інших країнах.
У всіх релігіях є священні книги, які використовуються тільки для тих обрядів і дій, які знаходяться в самому серці віри. Католицька Церква не є винятком, і Римський Міссал є однією з наших священних книг. Його фізична форма є вказівкою на його особливу роль в нашому богослужінні.

 


Міссал призначений виключно для використання під час Літургії Церкви. iPad'и та інші електронні пристрої використовуються для різних цілей, наприклад, щоб грати в ігри, користуватися інтернетом, переглядати відеозаписи і перевіряти пошту. Вже це робить їх використання під час літургії неналежним.

 


Конференція католицьких єпископів Нової Зеландії прийняла наступне рішення щодо використання електронних пристроїв замість Міссалу. Це рішення поширюється на всіх священиків в єпархіях Нової Зеландії:

 


Після публікації Римського Міссалу були випущені різні додатки для iPad та інших планшетів, мобільних телефонів та електронних книг.
Хоча ці програми прекрасно підходять для навчальних цілей, тим не менш, iPad (і його еквіваленти), електронні книги і мобільні телефони не можуть використовуватися священиками для Літургії.
Під час Літургії та інших церковних богослужінь можуть використовуватися тільки офіційні друковані примірники Римського Міссала
".

 


+ Джон Дью
Архиєпископ Веллінгтона,
Голова ККЕНЗ
+ Патрік Данн
Єпископ Окленда
Секретар ККЕНЗ
+ Денис Браун
Єпископ Гамільтона
+ Колін Кемпбелл
Єпископ Данідіна
+ Чарльз Дреннан
Єпископ Північного Пальмерстона
+ Беррі Джонс
Єпископ Крайстчерча
+ Пітер Куллінан
Єпископ-емерит Північного Пальмерстона

 

За матеріалами: presbyter.ru