//

Йорданське водосвяття на Святоюрській горі у Львові

У четвер 19 січня, в день Хрещення Господнього, Архиєпископ і Митрополит Львівський високопреосвященний владика Ігор очолив святкову Архиєрейську Божественну Літургію в Архикатедральному храмі Святого Юрія у Львові.

 

В часі проповіді Архиєрей наголосив на великому значенні води в житті кожного з нас: «З одного боку вода дає життя на землі, а з іншого – її використовують, щоб змивати бруд з різних речей, вона служить, як засіб очищення. Також високопреосвященний владика зазначив: «в житті Ісуса Христа, у його навчанні, коли сьогодні святкуємо Хрещення Господнє, вода відігравала велике значення, бо він, насамперед, охрестився водою, згодом перетворив воду у вино в Кані Галилейській (пор. Ів. 2,7-9). Декому із хворих казав піти й вмитися у воді й вони ставали здоровими, їх очі бачили (пор. Ів. 9,7). Син Божий любив ходити берегом понад водою…».

 

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії, на подвір’ї собору розпочалося Велике водосвяття під час якого владика Ігор у співслужінні з ієреями собору Святого Юрія серед чисельної громади м. Львова здійснив чин освячення води. Опісля Митрополит Львівський окропив усіх присутніх, принесені ними ікони та інші сакральні речі свяченою водою «на зцілення від усяких недуг для оздоровлення душі і тіла». Відтак вірні, набравши свяченої води в свої посудини понесли її до своїх домівок, рідних та знайомих, як знак життя, символ хрещення Господнього і кожного християнина.

Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії УГКЦ

Джерело: www.ugcc.lviv.ua