//

Інцидент з Челентано свідчить про «публічне невігластво» італійських ЗМІ

«Коли невігластво бере мікрофон, щоб поширити своє послання, необхідно на це реагувати - спокійно і з повагою до людей, - з любові до істини». Так інформаційне агентство SIR, орган Італійської єпископської конференції, оцінює виступ Адріано Челентано на відкритті 62-го фестивалю в Сан-Ремо. Відомий артист звинуватив католицькі видання, особливо газету «Аввеніре» і журнал «Християнська родина», в «лицемірстві» і в тому, що вони «говорять про політику, а не про Бога».

 


«Коперком», асоціація християнських ЗМІ Італії, негайно відреагувала на висловлювання Челентано, підкресливши, що названі ЗМІ є щонайменше «частиною громадянського суспільства, включаючи священиків і монахів, і вони заслуговують хоча б поваги».

 


Керівник Відділу з вивчення соціальних комунікацій при римському університеті «Сапієнца» Маріо Марчелліні так прокоментував інцидент: виступ Челентано був «божевільним», якщо врахувати роль, яку названі ним видання відіграють в італійському суспільстві. Марчелліні вважає, що за словами артиста криється чітко спланована медійна акція проти Церкви. Спеціаліст з комунікації відзначає абсолютну безконтрольність і недоторканність італійських ЗМІ, які, на жаль, все частіше схиляються до популізму і «публічного невігластва», і настав момент добре задуматися над владою, якою наше суспільство і наша культура наділила тих, хто тримає кермо управління засобами масової комунікації .

 

За матеріалами: radiovaticana.org