//

Інцидент між Ватиканом та «Benetton» вичерпано

15 травня глава прес-служби Святішого Престолу о. Федеріко Ломбарді заявив про завершення процесу, який розглядав справу використання фірмою "Benetton" під час її рекламної кампанії образу Бенедикта XVI. Мова йде про фотомонтаж поцілунку при вітанні Папи та імама єгипетського університету Аль-Азхар Ахмеда аль Таєба.


У заяві зазначено, що минулої п'ятниці група "Benetton" в черговий раз, тепер публічно, визнала провину за нанесення образи почуттям віруючих і особисто Святійшому Отцю, тому, за словами представника Апостольської Столиці, слід підкреслити позитивну розв'язку неприємного інциденту. О. Ломбарді нагадав, що в жовтні 2011 р., одразу після розміщення реклами в центрі Риму, Ватикан виступив з протестом проти використання образу Святійшого Отця в комерційних цілях. Група "Benetton" відразу визнала і вибачилася за образу та зняла рекламу, а тепер офіційно підтвердила, що повинна існувати повага до образу Папи. "Його можна використовувати лише з дозволу Апостольської Столиці", - йдеться у заяві.

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, о. Ломбарді підкреслив, що Апостольська Столиця не хотіла отримати фінансову компенсацію, а лише моральну. Святіший Престіл використав своє право захистити гідність образу Папи. Речник Ватикану підкреслив, що Апостольська Столиця була б задоволена актом доброї волі з боку групи "Benetton" у вигляді коштів для підтримки благодійної діяльності Церкви.