//

Інститут екуменічних студій УКУ представив українську Церкву у Нідерландах

26 листопада у м. Гернен (Нідерланди) відбулася конференція «Церкви в Україні. Практика віри, мистецтва, екуменізму та соціальної відповідальності».

 

Учасники конференції говорили про міжцерковні взаємини в Україні, соціальну відповідальність Церков, практику віри та народних вірувань, а також про український іконопис. Зокрема, референт з європейських питань Відділу місії протестантської Церкви у Нідерландах Гелен Зордрагер виступила з доповіддю “Церкви в Україні: міжцерковні взаємини”.

 

У своєму виступі о. Роман Фігас представив статистику соціальних проблем, які є в Україні (алкоголізм, наркоманія, СНІД, аборти). Він наголосив на важливості ролі Церков у подоланні кризових явищ у суспільстві, розповів, у яких сферах Церкви та соціальні організації почали впливати на виклики сьогодення. «Однак для подальшого розвитку необхідна мобілізація Церков та міжрелігійна співпраця», – констатував доповідач.

 

Також о. Роман Фігас представив проект Екуменічного соціального тижня, що вже чотири роки поспіль відбувається у Львові. Його організовує Інститут екуменічних студій УКУ. «Екуменічний соціальний тиждень є прикладом спільної праці над соціальними викликами. Це Форум для діалогу, дискусій та спільних дій. Багато вже зроблено, але ще більше потрібно зробити – необхідно спільно не боятися бути відповідальними,  розбудовуючи справедливе суспільство, яке можна сформувати на фундаменті справжніх християнських цінностей», – зазначив науковий співробітник Інституту. Він також розповів про основні заходи та резолюції ЕСТ, його екуменічну специфіку.

 

Загалом у заході взяли участь понад 50 науковців, богословів, соціологів.

 

Джерело: Прес-служба Інституту екуменічних студій УКУ