//

Ініціатива єпископів Швейцарії з нагоди проведення Року віри

«Віднайти віру» – під таким заголовком Конференція єпископів Швейцарії накреслила план трирічної ініціативи з нагоди Року віри. Рік віри, про який ми вже неодноразово говорили та будемо говорити протягом наступного року, ініціював Папа Венедикт XVI з нагоди 50-ої річниці відкриття ІІ Ватиканського Собору, розпочнеться 11 жовтня цього року та триватиме до 24 листопада 2013 року. В цьому контексті єпископи Швейцарії прийняли рішення розділити між наступними трьома роками відповідні теми.

 

На 2012-2013 визначено тему «Віра у Літургійних Чинах», а головним документом для досліджень буде Конституція ІІ Ватиканського Собору про Літургію – Sacrosantum Concilium.

 

Для 2014 року призначено тему «Об’єднані у вірі» яка стосуватиметься питанню екуменізму.

 

Нарешті, у 2015 році, єпископи вирішили розкрити тему «Віра, яка зобов’язує», щоб відкрити для сучасного світу, принципи релігійної свободи та взаємостосунків між релігіями. Як було згадано, ця трирічна ініціатива офіційно розпочнеться 11 жовтня, у день 50-ої річниці відкриття першої сесії ІІ Ватиканського Собору. З цієї нагоди президент Єпископської Конференції Швейцарії єпископ Норберт Бруннер очолить Службу Божу у храмі Пресвятої Тройці міста Берна. Передбачається, що в ній візьме участь 220 делегатів з усієї країни. Відповідно до програми, на другу половину дня заплановано конференції та дискусії про постсинодальні виклики. Завершить цей день круглий стіл.

 

Джерело: Радіо Ватикан