//

Індуїстські екстремісти знову атакують церкву в Індії

4 вересня в індійській єпархії Куілон, в штаті Керала, була пошкоджена католицька церква. Єпископ єпархії Стенлі Рамон розповів інформаційному агентству "Fides", що стурбований поширенням релігійного екстремізму в Індії, особливо ісламського і індуїстського. Єрарх розповів, що близько 20 вандалів в масках, зламавши двері і вікна, увірвалися в будівлю храму, коли там нікого не було. Вони пошкодили вівтар, ікони, сповідальні. На шум прибігли місцеві жителі, але екстремісти їх побили, а потім втекли.

 

Священик зазначив, що в його єпархії католицька громада є дуже активною і численною. "З цієї причини ми планували побудувати новий храм великих розмірів. Можливо цей проект викликав незадоволення в індуїстських екстремістів, які вже не раз намагалися нас залякати ", - зазначив єпископ.

 

Протягом останніх років у штаті Керала дуже збільшилася кількість екстремістських  індуїстських угруповань, які часто погрожують католицькій громаді, особливо в єпархії Куілон. "Але також збільшується кількість угруповань ісламських фундаменталістів. Вони можуть поставити під загрозу громадський і релігійний мир, який завжди характеризував штат Керала ", - сказав єпископ Рамон.

 

У Кералі християни становлять близько 20% населення штату. Вони дуже активні в житті місцевої громади. Мусульман близько 25%, інша частина населення, близько 55%, індуїстського віросповідання.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые