//

Індуїсти продовжують напади на християн в Індії

 Радикально налаштовані індуїсти продовжують здійснювати акти насильства щодо протестантських громад в Індії. У вересні двічі постраждали члени Philadelphia Fellowship в селі Вханпурі, район Балод, штат Чхаттісгарх, пише Open Doors.


2 вересня в будинок християнки Дамінбаї Саху увірвалися індуїсти і побили присутніх на богослужінні членів громади, включаючи пастора, якого звинуватили в насильницьких наверненнях індусів в християнство (в штаті Чхаттісгарх діє закон, що забороняє насильно навертати індусів в іншу віру).


В наступну ніч кілька сотень індуїстів напали на будинок, в якому проживали 5 сімей християн з Philadelphia Fellowship. Злочинці влаштували погром в оселях, б'ючи віруючих, змушуючи їх відректися від Христа і вклонитися індуїстським божествам. Після нападу частина християн втекла в одне із сусідніх містечок.


Християнам, які залишилися в Бханпурі, екстремісти заборонили брати воду з місцевого колодязя, продавати і купувати товари в селі і ходити по головній дорозі. Дізнавшись, що християни зібрали деяку кількість води під час дощу, індуїсти прийшли в їх будинку та відібрали ємності з водою.


Заяву від церковних лідерів поліцейські прийняли не відразу. А християнам, що втекли  з села, правоохоронці порадили повернутися в свої будинки і ... поклонитися індуїстським божествам, щоб більше не ставати об'єктами нападу.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru