//

Індуїст напав на будинок протестантського пастора у штаті Орісса

Чоловік-індуїст, викрикуючи погрози смерті, напав на будинок протестантського пастора у районі Кандхамал, штат Орісса (східна Індія), що став ареною антихристиянського насильства у 2008 році.


Інцидент трапився у середу вдень у селі Адідже. Як повідомляє Агенція Fides, християни налякані, "вони почувають себе у небезпеці". Сім'я пастора Пабіта Мохан Кота була захоплена зненацька, коли чоловік-індуїст, Ялешвар Прадхан, мешканець того ж села, почав кидати в будинок камінням і цеглою , штовхнув дочок пастора. При цьому він кричав: "Ви, християни, не повинні жити тут, це не ваша земля. Різанини у Кандхамалі було недостатньо. Це могила для вас."


Каміння летіло впродовж кількадесяти хвилин. Перелякані дружина пастора з дочками втекли. Будинок пастора вже був знищений під час нападу у 2008 році і багато цегли лежало біля їхнього будинку, котрий все ще відбудовується. Під час нападу пастор був далеко від дому. Християни повідомили про інцидент місцеву поліцію, заявивши, що нападник був п'яний.


Хоча пошкодження будинку не є дуже серйозними, "це своєрідні психологічні тортури, тиск на християн дуже сильний",  – розповідає брат Маркос, місіонер і юрист, який живе у Кандхамалі. "Зважаючи на те, що цей інцидент трапився у Кандхамалі, його не можна злегковажити або звести до мінімуму Вони трапляються занадто часто і є результатом кампанії ненависті індуїстських фундаменталістів", – говорить він, пригадуючи вбивства трьох християнських лідерів у 2011 році.


Пастор Кота кілька разів переносив фізичні тортури , його здоров'я дуже ослаблене, він частково втратив зір і слух  втратив унаслідок побиття у 2008 році фанатиками-індуїстами. Пастор, якому допомагала "Всесвітня Рада Індійських Християн", також подав до суду на деяких індуїстських радикалів щодо неправдивих звинувачень у наверненні.