//

Індонезія: доповідь про напади на християн 2010 року

2010 року ісламські екстремісти в Індонезії вчинили щонайменше 46 нападів на церкви та церковні будівлі. Найбільші антихристиянські заворушення сталися в міських районах Бекаса, Бандунг, Богорі і Джакарті, в західній частині Джави - повідомив індонезійський Комітет з питань релігії та миру.

 

 

Його генеральний секретар Тео Бела наголосив на тому, що існує велика кількість актів насилля, які не були зареєстрованими та описаними. "Безумовно, минулого року було ще більше нападів на церкви. Про це свідчать повідомлення про напади в регіонах Центральної і Східної Джави, в Папуа і провінції Ріау, на Суматрі. Проте, через неточність інформації, ми не могли додати їх до нашого списку", - сказав Тео Бела.

 

 

Також на початку року були спроби нападу на церкви. "2 січня поліції вдалося в останній момент запобігти нападу мусульманського фанатики на церкву п'ятидесятників в Бекасі", - сказав Тео Бела.

 

 

Індонезія є найбільшою мусульманською країною в світі. Більше 80 відсотків, тобто близько 240 мільйонів осіб сповідують іслам.

 

За матеріалами КАІ