//

Індонезійські улеми дозволяють голосувати за немусульман

Індонезія є демократичною країною, не ісламською. Якщо якийсь кандидат є доброю людиною, тоді мусульмани можуть за нього голосувати, навіть якщо він не сповідує їх релігії» - таку заяву зробив Амідхан, найвищий наставник Ради Улемів, тобто мусульманських вчених в цій країні. Ці слова були безпосередньою реакцією на слова популярного індонезійського співака Роми Ірама, який ствердив, що якщо мусульманин не голосує за визнавця ісламу, то стає ворогом Аллаха.

 


Слова співака цитували представники комісії, яка спостерігає за приготуваннями до другого туру адміністративних виборів у Джакарті. Така заява мала знеохотити громадян країни голосувати за християнина Бускі Тяхая, який балотується на віце-губернатора і отримав найбільше голосів разом з мусульманином Йоко Відодо у першому турі.

 


Наставник Ради Улемів також додав, що при виборі між мусульманином з поганою репутацією та немусульманином виборці повинні обрати другого. Кандидатів він закликав також до того, щоб у передвиборчій кампанії не використовувати релігійних, етичних, расових чи класових аргументів. Голосування другого туру відбудеться 20 вересня.  

 

За матеріалами: radiovaticana.org