//

Індонезійські терористи готові до Великодня

Впродовж великодніх свят прихильників Христа в Індонезії супроводжують надзвичайні заходи безпеки. Сили безпеки мобілізували в столиці понад 20 тисяч військових, щоб забезпечити охорону християнам, котрі братимуть участь в літургіях Страсного Тижня та Великодня.


Вчора в передмісті Джакарти поліція знайшла вибухові матеріали величезної потужності, що були заховані під газопроводом, що пробігає біля християнської церкви. У сховку було знайдено дев'ять бомб, а також ящики з легкозаймистими хімікатами, приготовані до дистанційного підпалу по мобільному телефону. Учасники замаху хотіли вчинити терористичну акцію під час богослужіння, і водночас планували зробити з цього жахливу виставу, вмонтувавши навколо камери.


Ціллю ісламських терористів був храм, що містить понад 3 тисячі сидячих місць. Індонезійська поліція заарештовувала 19 підозрюваних, шестеро з яких - вже раніше покарані мусульманські екстремісти.


Минулого місяця та ж група розіслала листи-бомби з погрозами, скерованими до дуже ліберальних, на їх думку, мусульман, а також до колишнього керівника антитерористів. В результаті вибуху було поранено кільканадцять осіб.


Дипломатичні представництва в Індонезії закликають своїх громадян бути обережними впродовж найближчих днів і уникати натовпів чи демонстрацій.


За матеріалами Radio Watykańskie