//

Індонезійські мусульмани спалили дві християнські церкви і одну розграбували

У минулий вівторок група агресивно настроєних мусульман в ході зіткнення з поліцією підпалила дві християнські церкви в Індонезії, ще один храм було розграбовано. Про це повідомляє «РИА "Новости"» із посиланням на агентство France Press, що розповсюдило інформацію, отриману від джерела в місцевій поліції.

 

Безлади в місті Темангунг в центральній частині острова Ява почалися після того, як суд оповістив вирок 58-річному Антоніусу Бавенгану, який, за даними слідства, поширював листівки образливого для мусульман вмісту. Звинувачений в богохульстві чоловік отримав максимальний для подібних випадків термін тюремного ув'язнення - п'ять років.

 

Проте місцеві мусульмани визнали таке покарання дуже м'яким і зажадали стратити Бавенгана. Близько 1,5 тисяч агресивно настроєних мусульман стали закидати поліцію каменями і підпалили один з поліцейських автомобілів. У відповідь співробітники правоохоронних органів застосували сльозоточивий газ і стали стріляти в повітря.

 

"Сьогодні був найбільш напружений момент судового процесу. Натовп вимагав ухвалити (обвинуваченому) смертний вирок або віддати його на суд громадськості", - повідомив представник поліції. За його словами, протестуючі від будівлі суду попрямували у бік церков і підпалили дві з них, розграбувавши третю.

 

За матеріалами www.newsru.com