//

Індія: Церква в обороні правозахисників

Індійські католики приєдналися до оборони Бінаяка Сена, лікаря і правозахисника, якого було засуджено до довічного ув'язнення на підставі сфабрикованих звинувачень про співробітництво з бунтівниками-маоїстами. Церква нагадує, що в Індії все частіше правозахисників примушують замовкнути та переслідують адміністрація, суди і поліція.

 

Католицька громада у Делі направила відкритий лист прем'єр-міністрові країни у справі правозахисників, яким не дають спокою адміністрація і поліція. Також організовано пікет зі свічками під Воротами Індії - Могилою Невідомого Солдата у Делі. У листі міститься заклик до повторного і справедливого слухання справи правозахисника. Доктор Сена лікував беззахисних тубільців на охоплених маоїстськими повстанцями територіях. Його засуджено в грудні 2010 року до довічного ув'язнення на підставі сфабрикованих звинувачень. У вину йому ставиться підтримка маоїстів і змова проти держави. Правозахисники вважають, що приводом для обвинувачень, а також несправедливого вироку було розкриття Сеною жорстокості місцевої влади та поліції щодо корінного населення.

 

У листі порушується також питання правозахисниці з Гуджарату Тісти Сеталвал і незаконних заходів, вжитих проти неї, і наголошується, що це саме правозахисники, ризикуючи власним життям, виступають проти несправедливості і стають на захист жертв репресій екстремістів. Джон Даял з Національної Ради інтеграції згадує: "Коли нас переслідували, ми могли розраховувати лише на представників громадянського суспільства, які виступали від нашого імені. Сьогодні правозахисники мають проблеми. Тому ми вважаємо, що, як християни, ми зобов'язані зараз їх підтримувати."

 

Своєю акцією католики Делі долучилися до діяльності інших громад, які борються за права людини в Індії.

 

За матеріалами Radio Watykanskie / Wiara